#VIQUET els origens del vi i el cava

14 de juliol de 2020

Arriba el Viquet, una porta d’entrada al patrimoni i les cultures del vi i el cava del Penedès

El Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges, el Centre d’Interpretació del Cava La Fassina de Sant Sadurní d’Anoia, el Centre d’Interpretació DO-Vinífera d’Avinyonet del Penedès, el Museu d’Arqueologia de Catalunya-Olèrdola, i el VINSEUM Museu de les Cultures del Vi de Catalunya posen en marxa el Viquet; un tiquet combinat que permet la visita als cinc espais a preu reduït.

L’acte de presentació ha comptat amb autoritats dels municipis i dels establiments participants.

Els cinc equipaments patrimonials del vi al Penedès han creat el Viquet. Els orígens del vi i el cava, una proposta de descoberta de la riquesa cultural i patrimonial al voltant de la vinya, el vi i el cava del Penedès. Aquest pac conjunt permet visitar a un preu únic de 15 € per persona el Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges, el Centre d’Interpretació del Cava La Fassina de Sant Sadurní d’Anoia, el Centre d’Interpretació DO-Vinífera d’Avinyonet del Penedès, el Museu d’Arqueologia de Catalunya-Olèrdola, i el VINSEUM Museu de les Cultures del Vi de Catalunya. El Viquet s’adreça al públic local, amant del vi, de la cultura, del paisatge i del patrimoni per fer-los descobrir un patrimoni cultural ric i sorprenent que ha llegat al Penedès una tradició vitivinícola de 3000 anys d’història.

Precisament aquesta llarga tradició entre vinyes i vins que atresora el Penedès ha proporcionat al llarg dels anys una concentració única en el territori nacional d’equipaments culturals que difonen la cultura del vi des de diferents òptiques. El Viquet, doncs, és la conseqüència lògica d’aquesta situació privilegiada del Penedès, i és pioner a Catalunya en la proposta combinada de visita a equipaments museístics marcats pel déu Bacus.

El funcionament del Viquet és senzill. En el moment de la compra, l’usuari rep un desplegable que inclou informació dels cinc establiments, així com un mapa amb la seva localització. A partir de la primera visita, l’usuari disposa d’un any per visitar tots els establiments. A mesura que visiti els diferents espais el seu passaport s’anirà segellant fins a completar la ruta. L’ordre de visita és indiferent. Si es completa la proposta en el termini establert, cada visitant obtindrà un obsequi ben especial: una ampolla de vi, cava o malvasia del municipi, i entrades i descomptes a activitats programades pels espais organitzadors.

 

El Viquet es pot comprar a la taquilla dels establiments participants i també online, accedint al web entrades.vinseum.cat.

T’hi animes?

L’acte de presentació a Vilafranca ha comptat amb la presència de Raimon Martínez, director general de la Fundació Privada Hospital Sant Joan Baptista de Sitges; Núria Catà, regidora de l’Ajuntament d’Avinyonet del Penedès; Ton Amat, regidor de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia; Lucas Ramírez, Ilm. alcalde de l’Ajuntament d’Olèrdola i Dolors Rius, regidora de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès; així com els tècnics de tots els establiments organitzadors.

 

Es preveu una segona presentació a Barcelona destinada a mitjans nacionals i premsa especialitzada en gastronomia i vins. L’acte se celebrarà a la seu del MAC, el dimecres 29 de juliol, a les xxxx hores.

 

El Viquet inclou la visita a:

Olèrdola, Museu d’Arqueologia de Catalunya

Un conjunt arqueològic i parc natural habitat des de fa 4000 anys amb restes d’època prehistòrica, ibèrica, romana i medieval en un enclavament privilegiat sobre el Penedès. En tots aquests períodes la vinya i el vi han format part del seu paisatge.

ADREÇA

Castell d’Olèrdola, s/n

08734 Olèrdola

T (34) 93 890 14 20 / M (34) 675 78 29 36

HORARIS

De gener a març i d’octubre a 15 de desembre, de 10h a 17.30h.

De juny a setembre, de 10h a 20 h.

Del 16 de desembre a febrer, de 10h a 16h. Dilluns tancat

 

 

Centre d’Interpretació del Jaciment Ibèric de la Font de la Canya – DO Vinífera

Mostra permanent sobre la història del jaciment ibèric de la Font de la Canya i de la recerca arqueològica de la vinya i el vi. Una immersió als orígens de la viticultura al Penedès mitjançant audiovisuals, elements didàctics i interactius i les peces més importants sorgides fins al moment.

ADREÇA

Carrer Carme, 1 bis Avinyó Nou

08793 Avinyonet del Penedès

T (34) 93 897 00 00

info@turismeavinyonet.cat

HORARIS

Dissabtes i diumenges, visites a les 10h i 12 h.

VINSEUM Museu de les Cultures del Vi de Catalunya

Des del palau reial vilafranquí, el museu proposa una mirada transversal del vi com a fenomen cultural. Una tradició de tres mil anys d’història i de gran impacte social que ha ajudat a forjar la identitat del nostre país.

ADREÇA

Plaça Jaume I, 1

08720 Vilafranca del Penedès

T (34) 93 890 05 82

HORARIS

Del 2 de maig al 30 de setembre, de dimarts a dissabte, de 10h a 19h i diumenges i festius, de 10h a 14h.

Resta de l’any, de dimarts a dissabte, de 10h a 14h i de 16h a 19h i diumenges i festius, de 10h a 14h.

 

Centre d’Interpretació del Cava CIC Fassina

A La Fassina de Can Guineu, on es destil·laven aiguardents a començaments del segle XIX i que des de l’any 2010 acull l’oficina de turisme de Sant Sadurní d’Anoia i el Centre d’Interpretació del Cava, és des d’on s’introdueix el visitant a Sant Sadurní, el Penedès i a la cultura del cava.

ADREÇA

Carrer Hospital, 23

08770 Sant Sadurní d’Anoia

T (34) 93 891 31 88

HORARIS

De dimarts a divendres, de 9.15h a 14.45h i de 16h a 18.30h.

Dissabtes, de 10h a 14h i de 17 h a 19 h.

Diumenges i festius, de 10 h a 14 h

Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges – El Corral de la Vila

Gestionat per la Fundació Hospital Sant Joan Baptista de Sitges, el CIM és una experiència única en un entorn de vinya, arquitectura i història, en ple cor urbà de Sitges. Més enllà del vi dolç, la Malvasia de Sitges es projecta com a patrimoni del territori. Responsabilitat patrimonial i impacte social són els pilars de la seva activitat.

ADREÇA

Plaça de Joan Duran i Ferret

08870 Sitges

T (34) 93 379 72 13

HORARIS

Divendres de 17 h a 20 h.

Dissabtes de 11 h a 14.30 h i de 17 h a 20 h.

Diumenges de 11 h a 14.30 h.

Altres noticies d’actualitat