Microvi, un referent en expansió

3 d'abril de 2018

Avinyonet del Penedès dóna el tret de sortida al Microvi, esdeveniment de referència dels petits cellers a Catalunya i que es celebrarà entre el 13 i el 29 d’abril. La quarta edició presenta com a gran novetat la participació d’una regió de producció convidada, Querétaro, Mèxic, que gaudirà d’una secció pròpia a la mostra de l’Arboçar (28 d’abril) i d’un tast exclusiu a Vilafranca.

El Microvi 2018 s’estructurarà en tres intensos caps de setmana dedicats sencerament a fomentar la cultura del vi dels petits productors i la promoció turística d’Avinyonet del Penedès. Oriol de la Cruz, alcalde del municipi, en destaca els objectius per a la quarta edició: “Volem seguir creixent any a any i consolidant un projecte nascut per fer esdevenir Avinyonet un lloc referent, tot reunint el turisme, la cultura i la història. Però l’objectiu principal és fer conèixer el municipi amb els seus pobles i la seva gent, i sobretot que la gent marxi de cadascun dels actes de Microvi amb un somriure i amb ganes de seguir repetint any rere any”.

L’edició 2018 mantindrà tots els referents de 2017, afegint un nou acte a Vilafranca del Penedès, el primer esdeveniment del Microvi organitzat fora del municipi. L’esdeveniment, dedicat al tast de vins de Querétaro, la nova regió de producció convidada, i previst a l’edifici de l’Enològica el proper 26 d’abril, és la conseqüència de més d’un any de treball. Ho subratlla un dels principals impulsors d’aquesta iniciativa, el regidor de promoció econòmica de l’ajuntament avinyonetenc, Lluís Carsí: “A la segona edició ja es va voler convidar una zona vitivinícola de referència mundial per a la Mostra de Petits Cellers. En aquell cas ho vam provar per contacte directe amb alguns cellers, però de seguida vam descobrir que fer-ho individualment resultava molt complicat. Per aquesta edició hem canviat d’estratègia i ens hem posat en contacte amb la institució que agrupa tots els productors. Convidar una zona vitivinícola cada any serà un objectiu i un reclam més per visitar Microvi. En primer lloc, perquè és una zona desconeguda per a la majoria de nosaltres, tot i ser un país productor de grans vins. També ens hem decidit per Querétaro per l’interès que han mostrat pel Microvi, i per les facilitats que ens han posat per ser-hi des de l’Associació, que presideix l’arboçarenc Lluís Raventós”.

La innovació continua essent una de les claus del Microvi, igual que el foment del patrimoni turístic d’Avinyonet. En aquest sentit, destaca la incorporació del centre d’interpretació del jaciment ibèric de la Font de la Canya, DO Vinífera, visitable tota la setmana i que aquest 2018 acollirà l’acte dedicat a l’Arqueologia del Vi i el Tast de Vins d’Àmfora. El Microvi també acollirà esdeveniments en altres indrets emblemàtics, com ara el claustre del monestir romànic de Sant Sebastià dels Gorgs, escenari de la Nit dels Sumolls (13 d’abril), o el celler Can Ràfols dels Caus, excavat a la roca calcària, i que repetirà com a seu del Tast de Vins del Massís del Garraf (20 d’abril).

El gran moment del Microvi 2018 arribarà el 28 d’abril amb la celebració de la Mostra de Petits Cellers de l’Arboçar, que oferirà 200 referències a tastar d’una quarantena de productors procedents de tot Catalunya, el Rosselló i Mèxic. Un dels secrets de l’èxit d’aquest acte, i també de tota la resta, és la implicació dels voluntaris i voluntàries, coneguts a Microvi com a Antiviòtics. Tots ells són veïns del municipi que participen de forma desinteressada en tasques de suport a l’organització, esdevenint un dels aspectes més destacats per part de tots els representants de cellers participants.

Al marge de tots els actes mencionats, el Microvi també reserva espai temàtic per als relats eròtics del Visexual (14 d’abril), els vins naturals (19 d’abril, tast enguany dedicat a la regió francesa de Vignoble du Jura), el sopar-maridatge amb vins i caves d’Avinyonet (21 d’abril), la caminada Naturvi (27 d’abril) i el fi de festa en forma de WineFest (29 d’abril). Naturalment, el minut a minut de tots els esdeveniments es podrà seguir mitjançant els canals a Facebook, Twitter i Instagram de Turisme Avinyonet i també amb l’etiqueta #Microvi2018.

Les entrades per a tots els actes de Microvi es comercialitzen de forma anticipada via EnoturismePenedès al següent enllaç: http://enoturismepenedes.cat/microvi. Només un acte, la Mostra de Petits Cellers de l’Arboçar, comercialitzarà també els tickets a taquilla.

El Microvi és una iniciativa de l’ajuntament d’Avinyonet del Penedès amb el suport d’administracions públiques com la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona així com també de la Fundació Obra Social “la Caixa” i empreses del territori com Llopartec S.L.. També compta amb el patrocini de Contenidors Penedès (Imatge de Microvi), Rius &Rius (Mostra de Petits Cellers), Bosch Marín (La Nit dels Sumolls), Transports Mitjans (Winefest), grup Cassa (Naturvi), l’allotjament La Caseta i Cal Magí (Querétaro, Viticultura Extrema), Grupo Roca (Tast de Vins del Massís del Garraf) i Cades Penedès S.A. (Maridatge de Vins i Caves d’Avinyonet) a més de 37 empreses col·laboradores.

Altres noticies d’actualitat