El Microvi encara la seva darrera setmana en plena forma

25 d'abril de 2018

El tast de Vins del Massís del Garraf va consolidar la seva proposta amb la presència de nous cellers i excel·lents xifres de públic.

El darrer terç del programa queda marcat per la celebració del Tast de vins de Querétaro, Mèxic, a l’Enològica (dijous), i la Mostra de Petits Cellers de l’Arboçar (dissabte).

El Microvi 2018 ha superat el seu equador mantenint les grans xifres d’assistència de públic registrades la primera setmana i amb bones expectatives pels darrers esdeveniments a l’horitzó. En aquest sentit, cal parar especial atenció al tast de dijous, 26 d’abril, dedicat als vins de Querétaro, Mèxic, primer esdeveniment de la proposta celebrat fora d’Avinyonet del Penedès, i la Mostra de Petits Cellers de l’Arboçar, prevista dissabte, 28 d’abril, i que constitueix l’acte principal del Microvi.

El segon cap de setmana de Microvi ha seguit les traces ja conegudes, mantenint, en primer lloc, l’accent sobre la qualitat dels esdeveniments i, en segon terme, un gran èxit de públic. Aquestes afirmacions es van poder concretar, en particular, en el Tast de Vins del Massís del Garraf, una proposta molt arrelada al Microvi i que enguany ha crescut fins a setze en el nombre d’expositors i que va superar els 160 assistents en total. Seguint la línia d’exigència i innovació que ha imprimit a la proposta l’ajuntament d’Avinyonet del Penedès, organitzador de l’acte junt al celler Can Ràfols dels Caus, en aquesta edició es va oferir un tast específic d’una hora de durada amb el sommelier i jardiner Dani Garcia, molt conegut pel seu blog: El somni d’una nit de vins. Garcia va oferir als 75 assistents (el màxim aforament permès) moltes de les claus que fan tan diferents les produccions del Massís del Garraf, prenent com a mostra sis vins blancs i la flora autòctona. A continuació, l’epicentre es va desplaçar cap a la magestuosa sala de bótes de Can Ràfols, on els assistents van gaudir d’un tast lliure de les creacions dels 16 elaboradors presents.

Van completar la setmana d’activitats un altre dels esdeveniments de capçalera del Microvi, el Tast de Vins Naturals, que va tenir lloc dijous al Local de la Societat La Torre. Sota la direcció dels guanyadors de la darrera edició del prestigiós premi Vila Viniteca de tast a cegues per parelles, Ramon Jané, de Mas Candí, i Toni Carbó, del celler La Salada, els 35 assistents que van omplir la sala van gaudir d’alguns dels millors vins de la Vall del Jura, a França.

Va tancar la programació, dissabte, la quarta edició del Sopar-Maridatge amb vins i caves d’Avinyonet del Penedès, celebrat al Centre cultural i recreatiu La Parra d’Avinyó Nou. La coincidència en data i horari amb la Final de la Copa del Rei no va restar en absolut expectació a la proposta, com prova el fet que les entrades es van esgotar tres dies abans. Els 45 assistents van gaudir d’un esplèndid maridatge de tres plats més postres guiat per la consultora enològica i formadora, Miriam Chivite.

L’agenda de la darrera setmana de Microvi arrenca dijous a les 19:30h amb un dels plats forts de l’edició 2018: Querétaro, Viticultura Extrema, un tast comentat de de cinc vins d’aquesta regió força desconeguda a casa nostra i que tindrà lloc a l’edifici de l’Enològica, a Vilafranca del Penedès. Divendres 27 es celebrarà la Naturvi, caminada amb tast inclós que com a novetat adoptarà un nou horari nocturn, amb inici a la pista poliesportiva de Can Mitjans a les 20h.

El moment més esperat, però, arribarà dissabte, 28 d’abril, amb la Mostra de Petits Cellers de l’Arboçar, l’acte de capçalera del Microvi i que en aquesta edició aplegarà a 40 cellers i més de 200 referències. L’organització mantindrà, un any més, preu i format: amb un forfet de 15€ que dóna dret a tastar tots els vins exposats i inclou una copa commemorativa i un val de descompte de 2€ en la compra de qualsevol ampolla a la venda.

Tancarà el Microvi 2018 la WineFest, esdeveniment gratuït previst a les 11h del diumenge 29 d’abril a la plaça de la Font d’Avinyó Nou. L’acte inclourà música en directe, amb actuació dels locals Sea Oil, activitats per als infants i el lliurament dels lots de flors de la campanya impulsada per l’Ajuntament d’Avinyonet del Penedès per guarnir les llars del municipi.

Entrades a la venda per a tots aquests actes a www.enoturismepenedes.cat/microvi

Altres noticies d’actualitat