El Microvi 2022 ja té dates confirmades per a tots els seus actes

30 de març de 2022

Aquests propers mesos d’abril, maig i juny de 2022 el Microvi tornarà a omplir les agendes dels amants del món del vi i l’enoturisme amb activitats que tornen a la normalitat per promocionar el municipi, el món del vi i el territori.

 

En aquesta edició s’organitzaran 8 actes repartits entre el 30 d’abril i el 4 de juny.

 

El tret de sortida el marcarà enguany la Mostra de petits cellers el 30 d’abril a l’Arboçar que torna al format tradicional amb la participació de 35 cellers d’arreu de Catalunya i el format “forfait” per als participants. A més enguany es modifica l’horari que serà de tarda-nit, la Mostra obrirà portes a les 16:00 i tancarà a les 23:00, i s’amplia l’espai gastronòmic. Organitzat amb la Societat La Penya de l’Arboçar.

7 hores i la possibilitat de tastar més de 100 vins i escumosos per només 15€ a taquilla (12€ anticipada)

 

Agafarà el relleu el Tast de vins del Massís del Garraf, un tast ja consolidat des de la primera edició de Microvi, i que s’iniciarà amb el tast comentat “Montombra, Massís en estat pur”, un projecte que es va iniciar l’any 2000 i que el propietari i viticultor Xavier Ribes, i els elaboradors de vins d’aquesta finca, Can Ràfols dels Caus i Mas Candí, ens explicaran de primera mà i amb tast inèdit de referències que encara no estan a la venda les especificitats dels productes d’aquesta muntanya del Garraf de 400 metres d’alçada i doble orientació.

Seguidament i acompanyats de cellers del Massís del Garraf es realitzarà un tast lliure a la sala de botes de Can Ràfols on es podran tastar les referències dels cellers participants.

El dissabte 14 de maig serà el torn del Tast de vins Naturals a Les Gunyoles conduït pel Celler Mas Candí i que enguany seguint la línia iniciada l’any 2021 tornarà a estar dedicat a vins naturals fets per dones. Amb la col·laboració de la Societat La Torre.

A continuació, cap de setmana de doble ració de Microvi, el divendres 20 de maig amb un altre plat fort, La Nit dels Sumolls al Monestir romànic de Sant Sebastià dels Gorgs amb format de tast lliure i la participació de 23 cellers dels que es podran tastar gairebé 40 referències elaborades amb aquesta varietat autòctona Catalana. Amb la col·laboració de la Societat Els Gorgs.

El diumenge 22 la Caminada i tast entre vinyes Naturvi donarà el toc esportiu amb la caminada per un circuit de 8 km amb sortida i arribada a Can Mitjans on es realitzaran tres tasts, dos durant el recorregut, entre vinyes, i un al final. Tot plegat en ple contacte directe amb la Natura. Amb la col·laboració de l’Associació de veïns i veïnes de Can Mitjans.

El 28 de maig, serà el torn de Cantallops amb el retorn del Visexual. Un tast dirigit per David de Yzaguirre i Melendres, comunicador i educador del vi i organitzat conjuntament amb Futura Penedès emmarcat dins el VI Concurs de relats eròtics DO Penedès. Amb la col·laboració del Centre Cultural i recreatiu de Cantallops.

El 3 de juny, una novetat del Microvi d’enguany, el tast “Un Penedès també de grans negres” que es durà a terme al Celler Mas Comtal i que comptarà amb la presentació i direcció de Ramon Francàs, periodista i sommelier. Es tastaran referències alta gama de vins negres del Penedès de cellers de l’Associació de cellers del Penedès Qalidès.

Finalment i per acabar el Microvi 2022, el dissabte 4 de juny es tancarà aquesta edició amb la WineFest, que torna enguany a Avinyó Nou per ser la festa final de Microvi i de 6 setmanes intenses d’actes amb la col·laboració del Centre cultural i recreatiu La Parra. L’acte, amb entrada gratuïta, comptarà amb música en directe i els cellers i gastronomia del municipi.

Venda d’entrades

Totes les entrades per als diferents actes seran de venda anticipada online (excepte Mostra de petits cellers opció taquilla) i estaran disponibles a partir del 7 d’abril a través de l’enllaç www.turismeavinyonet.cat/microvi

 

Agenda d’esdeveniments del Microvi 2022

  • 30 d’abril: Mostra de petits cellers (L’Arboçar) – de 16h a 23h – 12€ anticipada / 15€ taquilla
  • 6 de maig: Tast de Vins del Massís del Garraf (Can Ràfols dels Caus) – 18:30h o 19:30h – 16€ tast comentat i tast lliure / 10€ tast lliure
  • 14 de maig: Tast de vins Naturals (Les Gunyoles) – 19h – 12€
  • 20 de maig: La Nit dels Sumolls (Sant Sebastià dels Gorgs) – 20h – 12€
  • 22 de maig: Caminada i tast entre vinyes Naturvi (Can Mitjans) – 9h – 5€
  • 28 de maig: Visexual (Cantallops) – 22h – 12€
  • 3 de juny: Un Penedès també de grans negres (Mas Comtal) – 19h – 20€
  • 4 de juny: WineFest (Avinyó Nou) – de 20h a 23h – gratuït

Altres noticies d’actualitat