Festival Most 2019 a Avinyonet del Penedès

4 de novembre de 2019

Aquest proper diumenge 10 de novembre a les 12:00 del migdia a la sala d’actes del Centre de dinamització turística local es durà a terme una sessió de cinema del Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava. El Festival, arriba enguany a la seva 9a edició amb molta força i Avinyonet ha volgut seguir formant-ne part acollint-ne una sessió.

A la sessió es projectarà Nous sommes quelquesuns, un documental francès del 2018 Florence Moëgling i Laurent Giacalone i amb una durada de 54 minuts.

Sinopsi: Els directors de Nous sommes quelques-uns van anar a la cerca de la gent de La Band Latour, una associació de viticultors del Pirineu oriental, que té la seva seu a Latour-de-France, a la vall de l’Aglí. La zona, molt afectada per la crisi del vi, porta ja més de quinze anys treballant vinyes velles d’orígens diversos, i produint-hi vins naturals i orgànics.

Però Nous sommes quelques-uns no és una pel·lícula dedicada a la vinya, sinó més aviat a un estat mental, el de l’ajuda i la solidaritat mútua. Més enllà de les vinyes i del vi, els homes i les dones que protagonitzen aquest documental conreen una aproximació alternativa a la tradicional de la professió del viticultor; la seva es basa en la idea de ser i fer en col·laboració els uns amb els altres.

La projecció acabarà amb una degustació de vins dels cellers del municipi: Artcava, Caves Avinyó, Mas Candí, Parxet i Vins i caves Cuscó Berga.

A més hi haurà la possibilitat de visitar el DO Vinífera, Centre d’interpretació del Jaciment ibèric de la Font de la Canya.

L’entrada a la sessió és gratuïta.

Trobareu més informació sobre l’acte i el festival a www.mostfestival.cat

Altres noticies d’actualitat