Èxit rotund de la setmana gran del Microvi 2019

29 d'abril de 2019

• Els tres actes centrals (La Nit dels Sumolls, el Tast de Vins del Massís del Garraf i la Mostra de Petits Cellers) es mostren plenament consolidats.
• La implicació i eficiència del cos de voluntaris, els Antiviòtics, es confirma com un dels grans secrets del succés de la proposta.

La Mostra Microvi 2019 ha tancat la setmana que aglutinava els actes més multitudinaris (La Nit dels Sumolls, el Tast de Vins del Massís i la Mostra de Petits Cellers de l’Arboçar) amb màxima satisfacció per part de l’organització, que encapçala l’ajuntament d’Avinyonet del Penedès, i els cellers i entitats implicats. El succés en la venda d’entrades i la difusió de varietats autòctones i els petits cellers se suma a la consolidació del Microvi com a gran festa major de tot el municipi.

La Nit dels Sumolls va obrir la setmana central del Microvi 2019 amb l’esperat retorn a l’emplaçament original de l’acte, el monestir de Sant Sebastià dels Gorgs. L’esplanada d’accés a aquesta joia del romànic penedesenc va aplegar, el dimecres, 24 d’abril, una impressionant oferta de 29 cellers i 61 vins que consolida aquest tast obert com un referent a Catalunya en la difusió d’aquesta varietat tan prestigiosa i que cada any guanya més adeptes.

L’endemà, dijous, Can Ràfols dels Caus va ser la seu del Tast de Vins del Massís del Garraf, que posa l’accent en els vins d’aquesta subzona. De nou, la sala de vidre es va omplir de gom a gom per gaudir del tast comentat, enguany dedicat a la geologia del Garraf i que van codirigir Manu Gómez, doctor en Geologia, i el sommelier Ton Colet, del restaurant el Cigró d’Or. Tot seguit, es va oferir un tast obert a la sala de botes del celler on s’oferien lliurement les creacions de la majoria d’elaboradors de la zona.

La terna d’actes principals la tancava la Mostra de Petits Cellers de l’Arboçar, que va tenir lloc el dissabte, 27 d’abril, amb fins a 31 cellers representats de diferents zones de tot Catalunya i quatre zones elaboradores de França on s’hi podien tastar més de 160 vins. La cinquena edició de la proposta consolida el seu format de forfait amb ticket de descompte en la compra d’ampolles. El públic va gaudir, a més, d’un espai gastronòmic, servei d’animació infantil, música en directe i, com a novetat, un photocall que els va permetre endur-se un record en format de paper i digital de la seva visita a la mostra.

La jornada electoral d’ahir diumenge va cloure l’equador del Microvi amb la WineFest d’Avinyó Nou, que va maridar el vi dels cellers locals i productes gastronòmics amb la música del grup Sea Oil.

Oriol de la Cruz, alcalde d’Avinyonet del Penedès, no amagava la satisfacció per l’èxit del Microvi 2019: “Aquesta cinquena edició està evidenciant la plena consolidació del projecte, al qual li albirem una llarga vida. Els cellers ens han mostrat, un any més, la seva gran satisfacció per l’esdeveniment, que obre grans oportunitats per a ells alhora que ens ajuda a generar riquesa i promocionar Avinyonet del Penedès i el seu patrimoni”. De la Cruz subratllava el paper del cos de voluntaris i la població local: “Tots ells veuen Microvi com una gran Festa Major, de fet com el que al final és: la gran celebració de tot el municipi. I és així perquè tots se la senten seva i hi col·laboren formant part del cos de voluntaris, els ‘Antiviòtics’, sense els quals aquest esdeveniment no seria possible”.

Tancarà la cinquena edició del Microvi la celebració del Maridatge de Vins i Caves d’Avinyonet del Penedès, prevista divendres, 3 de maig, al Centre Cultural i Recreatiu La Parra d’Avinyó Nou, i la Naturvi, caminada d’orientació que tindrà lloc dissabte, 4 de maig, a Can Mitjans. Les entrades per a aquests dos actes es poden adquirir de forma anticipada a la web www.enoturismepenedes.cat.

Altres noticies d’actualitat