18è Cap de setmana ibèric 6 i 7 d’octubre

26 de setembre de 2018

El dissabte 6 i el diumenge 7 d’octubre organitzem activitats gratuïtes per a totes les edats en els principals jaciments ibèrics de Catalunya.

Aquesta festa, l’única de l’any, està organitzada per la Ruta dels Ibers, projecte del Museu d’Arqueologia de Catalunya, que vol descobrir-vos com era la vida fa més de 2000 anys a les nostres terres. Trobareu una societat avançada amb ciutats, pobles, fortaleses… que comerciaven amb grecs, fenicis i romans, i de la que ens han arribat molts vestigis (de les seves cases, la seva vaixella, els seus amulets, les seves joguines!), i alguns enigmes, com l’escriptura que encara no hem desxifrat…

És una manera divertida d’apropar-vos als ibers: reconstruccions històriques, tallers d’experimentació, visites guiades i teatralitzades, exposicions, tasts de menjar i beguda ibèrica… A més, en cada edició el Cap de Setmana Ibèric proposa fer una immersió en la societat ibèrica des d’un punt de vista diferent: l’artesania, la tecnologia, l’organització social i política, etc. Enguany, trobareu moltes activitats per conèixer com gestionaven l’aigua: el consum, l’emmagatzematge, les infraestructures que construïen per recollir-la, canalitzar-la, evacuar-la… Us sorprendreu amb l’enginyeria avançada que aplicaven!

El Cap de Setmana Ibèric és una oportunitat única per descobrir o redescobrir el nostre passat, explicat de primera mà per alguns dels millors arqueòlegs del país.

Grans i petits trobareu a tocar de casa algun dels poblats ibers de la Ruta, on experimentar com era la vida fa més de 2000 anys, passejar per enclavaments espectaculars i meravellar-se davant de troballes úniques! Els jaciments de la Ruta dels Ibers estaran de festa arreu del territori. I per no perdre’s, es pot seguir la Ruta a Google Maps.

A Avinyonet del Penedès, Arqueovitis i l’equip d’excavacions del Jaciment ibèric de la Font de la Canya han organitzat un seguit d’activitats amb el següent programa d’actes:

Dissabte 6

De 10 a 13 h. Jornada de portes obertes al Centre d’interpretació DO Vinífera (C/ Carme 1, Bis. Avinyonet del Penedès).

18.30 h. L’arqueologia del vi a la Font de la Canya, visita acompanyada amb tast de vins conduit per Jordi Alcover i Sílvia Naranjo, autors de la Guia de vins de Catalunya. Preu: 6 €.

Diumenge 7

De 10 a 13 h. Jornada de portes obertes al Centre d’interpretació DO Vinífera.

11.30 h. Explica’m… La Kesse i el Kosse a la Font de la canya i taller de titelles. Preu: 3 €.

Les activitats són amb reserva prèvia a arqueovitis@gmail.com o al tel. 606866979.

 

L’organització del Cap de Setmana Ibèric és fruit de la col·laboració entre el Museu d’Arqueologia de Catalunya i els ens gestors de cadascun dels jaciments que integren la Ruta dels Ibers.

Altres noticies d’actualitat