11a edició del Festival Most

2 de novembre de 2022

El proper dissabte 12 de novembre a les 19:00 a la sala d’actes del Centre de dinamització turística local es durà a terme una sessió de cinema del Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava. El Festival, arriba enguany a la seva 11a edició amb molta força i recuperant l’energia superada la pandèmia i Avinyonet hi formarà part com en les últimes edicions des del 2017.

A la sessió es projectarà Georgia Homeland of Wine’ d’Alexander Gabunia (Geòrgia, 2019). La pel·lícula aborda la investigació científica internacional que ha demostrat que Geòrgia és la pàtria del vi i que la primera producció de vi va començar allà fa 8000 anys.

Idiomes: Georgià i anglès.

Subtitols: Castellà.

Durada: 44 minuts.

Sinopsi: Georgia, Homeland of Wine està dedicada a la investigació científica internacional que ha fet un descobriment històric i ha demostrat científicament que Geòrgia és la pàtria del vi i que la primera producció de vi va començar aquí fa 8000 anys i ha continuat fins als temps moderns. Aquest és un descobriment que ha inaugurat una nova era per a la historiografia del vi i que, en aquest film, se celebra i es reivindica com a conquesta a parts iguals. El documental entén que el vi és també una qüestió institucional, a la qual s’apropa a través de l’exposició “Geòrgia – Bressol de l’elaboració del vi” celebrada el 2017 al Centre de Civilització del Vi Cité du Vin.

Tanmateix, hi ha alguna cosa de descobriment, també, en la manera que Gabunia mira la cultura georgiana. Quelcom de semblant a una passejada per un enorme museu, gairebé com una reafirmació de la majúscula que capinateja la Història del vi. Georgia Homeland of Wine’ va ser premiada al prestigiós Festival de Cinema del Vi de Marsella, Oenovideo, per la seva contribució a la didàctica de la cultura i la ciència rere el vi.

La projecció acabarà amb una degustació de vins de Geòrgia i també de cellers del municipi col·laboradors: Artcava, Caves Avinyó, Mas Candí, Mas Comtal, Parxet i Vins i caves Cuscó Berga.

L’entrada a la sessió és gratuïta.

Trobareu més informació sobre l’acte i el festival a www.mostfestival.cat

Altres noticies d’actualitat