Ruta Orígens del Vi

5 de setembre de 2018

Aquest proper dissabte 22 de setembre es durà a terme la primera edició de La Ruta dels Orígens del Vi organitzada per la Cooperativa Arqueovitis i Calafell Històric. La Ruta és una activitat única al territori que marida l’arqueologia del vi i el patrimoni cultural, la gastronomia i la vitivinicultura. La primera wine route sobre els orígens de la vinya i el vi al Penedès.

La recerca arqueològica de la vinya i el vi ha experimentat un avenç substancial durant els darrers anys. Diversos projectes de recerca arqueològica al Penedès i a Catalunya han posat a la llum dades científiques que certifiquen la seva mil·lenària tradició vitivinícola.

La primera Ruta dels Orígens del Vi, visita el jaciment de la Font de la Canya i el Centre d’Interpretació DO Vinífera d’Avinyonet del Penedès, com a exponents dels inicis de la vinya i el vi durant la fase pre-ibèrica (segles VII-VI aC); el jaciment de la la Ciutadella ibèrica de Calafell, com a exemple de la difusió i la consolidació durant l’època ibèrica (segles V-III aC); la visita al Celler Avgvstvs Forvm, situat a prop del pas de la Via Augusta, ens transportarà a la vinya i el vi a l’època romana (segles II aC – III dC).

Una experiència per conèixer els primers 1.000 anys de la història de la vinya i el vi al Penedès.

Dia: Dissabte 22 de setembre 2018

més informació: www.arqueovitis.com

entrades: www.enoturismepenedes.cat

A continuació podeu consultar el programa detallat:

Programa

9.00h – Punt de trobada al centre d’interpretació DO Vinífera (Avinyonet del Penedès) i recepció de visitants. Punt de sortida de l’autocar i inici de la ruta.

09.45h – Visita al DO Vinífera – Arqueologia de la vinya i el vi a Catalunya

11.00hVerema ibèrica (amb rèpliques de podalls de l’època)

12.00h – Visita al jaciment de la Font de la Canya – Els orígens de la vinya i el vi a la Cossetània

12.45h– Tast de vins conduït per Lluís Tolosa, maridat amb formatges de Xerigots, a la Font de la Canya

Antistiana, Celler Mas Comtal

Gran Caus Blanc, Celler Can Ràfols dels Caus

13.45h– Sortida cap al celler Avgvstvs Forvm, El Vendrell

14.30h – Visita a Avgvstvs Forvm. El món del vinagre (amb tast)

15.00h– Dinar amb degustació de gastronomia ibèrica a càrrec del Restaurant Eusebio de Calafell, amb vins d’Avgvstvs Forvm

17.00h– Sortida cap a la Ciutadella ibèrica de Calafell

17.20h– Visita a la Ciutadella – L’expansió i consolidació de la vinya i el vi

18.00h– Trepitjada de raïm segons les tècniques ibèriques (amb el raïm veremat al matí)

18.30h– Tast de vins dolços conduït per Lluís Tolosa, maridats amb fruits secs de la Cossetània

Vi de palla, Celler Jané Ventura

Dolç de verema tardana, Celler Torre del Veguer

19,30h– Finalització de l’acte i tornada en autocar a Avinyonet

20,30h– Arribada de l’autocar a Avinyonet del Penedès

Amb la participació de la periodista Ruth Troyano, l’escriptor Lluís Tolosa i l’equip d’arqueologia de la Font de la Canya i la Ciutadella ibèrica.

Organitza: ArqueoVitis i Calafell històric

Amb el suport: Ajuntament Avinyonet del Penedès, Ajuntament Calafell i DO Penedès

Col·labora: Enoturisme Penedès, Artcava, Can Ràfols dels Caus, Mas Comtal, Jané Ventura, Torre del Veguer, Xerigots, Cellers Avgvstvs Forvm i Restaurant Eusebio

Punt de trobada:

Com arribar?

Centre d’Interpretació DO Vinífera

Carrer Carme nº1 bis, Avinyó Nou

Avinyonet del Penedès (Alt Penedès, Barcelona)

Preu: 145 €

Inclou: desplaçament en autocar privat, bossa de la ruta amb informació i copa Riedel, visita temàtica sobre la vinya i el vi de dos jaciments arqueològics i un centre d’Interpretació, activitat de verema i trepitjat de raïm, tast de quatre vins maridats amb formatges i fruits secs, visita a un celler, tast de vinagres, dinar amb menú d’inspiració ibèrica i vins d’Avgvstvs Forvm.

Activitat de gairebé 11 hores de durada.

Reserva d’entrades:

www.enoturismepenedes.cat

Places limitades, màxim 25 persones

Més informació:

arqueovitis@gmail.com

+34 606 866 979

arqueovitis.com

Altres noticies d’actualitat