El Microvi acomiada la seva edició més exitosa

2 de maig de 2018

La quarta edició de la Mostra de Petits Cellers de l’Arboçar ha posat la cirereta al darrer cap de setmana de Microvi, aplegant una xifra rècord de visitants, 1.200 persones, que eleva a 2.000 el total de l’esdeveniment. L’organització, que encapçala l’ajuntament d’Avinyonet del Penedès amb el suport de l’Obra Social La Caixa i el patrocini de LLopartec, entre d’altres espònsors, i més d’un centenar de col·laboradors, consolida l’esdeveniment en el mapa enoturístic català, en el qual esdevé una proposta imprescindible dins el segment dels petits productors.

El darrer cap de setmana de Microvi va arrencar amb el Tast de vins de la zona convidada de Microvi 2018 a l’Enológica de Vilafranca del Penedès amb “Querétaro, viticultura extrema” on una quarantena d’assistents van poder gaudir del tast de 5 vins elaborats a Mèxic i presentats per el somelier de l’Associació de viticultors de Querétaro.

El divendres era el torn de la Naturvi, caminada que va aplegar a Can Mitjans a un centenar de persones en un nou format nocturn. Petits, grans i mascotes van gaudir de la passejada amb un tast de vins al conjunt medieval de Santa Susanna, en un acte que va tornar a ser molt proper i familiar.

El dissabte arribava el moment cabdal del mes d’abril, la Mostra de Petits Cellers de l’Arboçar, que va viure la seva edició més exitosa. Es van oferir a tastar 200 vins de tota Catalunya, el Rosselló i Querétaro, Mèxic, zona enguany responsable d’atraure un bon nombre d’amants del vi desitjosos de tastar uns vins i caves molt diferents. L’acte, que es va desenvolupar en dos torns (matí i tarda) i amb el seu format habitual de forfait amb tast lliure de tots els vins exposats, va trencar tots els registres històrics, aplegant un total de 1.200 persones.

La jornada de diumenge havia de servir per acomiadar el Microvi amb la tradicional WineFest a Avinyó Nou, esdeveniment que la pluja va obligar a cancel·lar. Malgrat això, prop de 175 famílies del municipi van passar a recollir el pack de flors que oferia l’Ajuntament amb motiu de la campanya primaveral de guarniment del municipi.

El Microvi tanca, doncs, la seva quarta edició confirmant el model i amb la participació de 2.000 persones entre tots els esdeveniments. Oriol de la Cruz, alcalde d’Avinyonet del Penedès, valorava molt positivament el capítol 2018: “Acomiadem el Microvi, un any més, assolint el màxim aforament a tots els actes però sense renunciar al segell d’innovació i qualitat que ens hem autoimposat des de la primera edició. Bona part de culpa cal atribuïr-la als nostres sponsors, que encapçalen Obra Social La Caixa i Llopartec, i per descomptat als “Antiviòtics”, als quals agraïm la seva implicació i bona feina”.

Lluís Carsí, regidor de Promoció Econòmica, subratllava la qualitat de l’esdeveniment: “Des de Microvi volem seguir reinventant-nos cada any amb noves propostes i millorar constantment els esdeveniments ja consolidats. En aquest sentit la participació d’una zona de producció convidada, Querétaro, ha estat molt ben acollida pels visitants i ha servir per incrementar el nivell de qualitat existent. El nostre segon públic clau, els cellers, ha tornat a sortir molt satisfet del Microvi, on reben un tracte digne d’una gran fira, però amb el plus afegit que tot es fa en petit format”. Oriol de la Cruz afegia: “Microvi va néixer amb la intenció de promocionar turísticament Avinyonet, un objectiu ja ben interioritzat i al qual hem anat afegint l’excel·lència en l’organització i la compilació d’una proposta de qualitat de cara a expositors i visitants”.

Un cop acomiadat el Microvi 2018, l’organització ja comença les feines de preparació per a la cinquena edició, que es desenvoluparà durant el mes d’abril de 2019.

Altres noticies d’actualitat